Få kjæledyrhunden din til å oppføre seg: Vis litt lovin ‘

Si at det ikke er slik, Cooper. Hva er det? Krisesentre er lastet med hunder forlatt av kjæledyrseiere. Det stemmer ikke, er det? Nei, Cooper, du har rett. For mange hunder finner veien til krisesentre bare fordi kjæledyrseierne deres ikke klarte å tilby mye kjærlighet og forståelse.

Atferd rangerer som nr. 1 -grunnen til at kjæledyrseiere gir opp pooches. Kunne ikke ta en ny splittet sofa. Nok et par sko ødelagt. Søppel kaster gulvet når kjæledyrhunden blir alene. Ikke nok tid på dagen til å tilbringe med den dyrebare valpen.

Stopp, ideelt der. Du kan være trygg på at dette ikke trenger å skje hvis du bare tar deg tid til å omfavne kjæledyrhunden din og ja vise den ideelle kjærligheten for å holde Cooper og du lykkelige, sunne og livslange følgesvenner.

Omfavne doggyness: Se på verden fra hundens synspunkt, sier Debra Horwitz, DVM, DACVB, en av landets ledende veterinære atferdister og ledende redaktør for avkoding av hunden din. “Det er avgjørende å forstå at kjæledyrhunden din ser på verden som en hund,” sier hun. “Mens de samhandler med mennesker, vil de gjøre kjæledyrhund. Omfavne hunden deres. ” Tross alt, noen hunder liker å snuse, andre liker å hoppe. Det er en del av å være hund.

Vis noen smarte: du kommer hjem til et kjøkkengulv full av søppel strødd rundt gulvet. Nå, som etterlot den deilige luktende søpla nyttig for den sultne hunden. Bare sørg for at du enten dekker den godt eller skjuler den. “Forsikre deg om at mat ikke er tilgjengelig. I stedet for å nekte det være smartere, sier Dr. Horwitz. Ditto for de nye skoene og mer.

Tid – og timing – å spise: Finn en rutine for chow -tid. Hunder blir sultne, men kan ikke kontrollere tilgangen til måltidet; du gjør. Dr. Horwitz foreslår et lite måltid om morgenen og et større om natten. Og ta dem for all del ut etter å ha fôret for å avlaste seg. “Dette viser ikke bare kjærligheten din, men den støtter god oppførsel.”

La oss utforske: hunder elsker stimulering og interessante nye miljøer. Bakgården kan være flott for en rask pottepause, men den er også kjedelig. Bakgården ser den samme ut, lukter den samme. Å ta kjæledyrhunden på en rask (5-10 minutters) tur før jobben endrer naturen. “Du gir kjæledyrhunden din noe interessant og stimulerende,” forklarer Dr. Horwitz.

Tren deg: Det er ingen bedre måte å bygge et bånd og forbedre din og hundens fysiske velvære enn noen trening. En god tur stimulerer sinnet og hjelper når du drar til dagen. I motsetning til den vanlige troen, løper ikke hunder rundt i huset mens du er borte, slik at trening hjelper til med å forberede dem på dagen uten deg også.

Spilletid: Kall det berikelse. Vis din kjærlighet ved å spille spill og gjøre litt trening. Enten det henter en pinne eller avis eller finner et skjult leketøy, leverer du berikelse til hunden din. Begynn med å gjøre det enkelt – kast pinnen et par fot eller skjul leken under en stol. Belønn deretter kjæledyrhunden din med en godbit for å lykkes. Gjenta når du gjør spillet eller trening mye vanskeligere. Utforsk matdispenseringsleker for å blande det litt opp.

Tidsstyring: Hvem er ikke opptatt i disse dager, men det trenger ikke å være timer på slutten for å levere den sårt tiltrengte berikelsen, sier Dr. Horwitz. Du finner ganske enkelt tid som passer til timeplanen din. Du kan glede deg over et times langt show, så det er best å spille noen spill under reklamefilmene. Kanskje du bare kan ta en 10-minutters spasertur på arbeidsdager, men du kan planlegge lengre turer i helgen. Bryt den ned slik at det er håndterbart.

Kommuniser: Hunder er smarte, men de trenger å vite hva du vil. Grunnleggende ord kan brukes til å trene dem og lage den båndet. For eksempel “Kom bort for litt lovin.” Etter hvert forstår kjæledyrhunden din at det er på tide med den omfavnelsen. “Hunder lærer så mange ting gjennom å ha litt kontroll og forutsigbarhet,” bemerker Dr. Horwitz. Og den strekker seg langt utover “hent, tid for sengen, velg en tur.”

Blandede meldinger: Du skjønner kanskje ikke engang det, men kanskje du sender feil melding. Ta separasjonsangst når valpen din blir gal når du drar på jobb. Vel, drar du bare. Bruk i stedet litt tid på å lette i det. Lek med et leketøy, skaff deg noe av den elskede eller skjul den favoritt godbiten. Hvis kjæledyrhunden din bjeffer når den går utenfor, er det kanskje fordi han eller hun fikk vite at bjeffing åpner døren for å bruke friluftsfasilitetene. ”Vi har en tendens til å kontrollere bevegelse, men vi kan også bruke den til å kontrollere forventningene. Du setter scenen, ”bemerker Dr. Horwitz.

Start tidlig; Hold kursen: For all del, kjærlighet og vis kjæledyrhunden din fra starten. Hunder trenger ganske enkelt konsistens. For eksempel, hvis Cooper alltid fikk lov til å hoppe på sofaen, ikke forvent at han skal holde seg utenfor den splitter nye sofaen. Det er forvirrende med tanke på at Cooper bare vet at sofaen er komfortabel. Start alltid når du planlegger å fortsette, understreker Dr. Horwitz. Du kan vise en gammel kjæledyrhund nye triks. Husk imidlertid å stoppe en kontinuerlig oppførsel, du må vise kjæledyrhunden din noe nytt for å erstatte den.

Kjenn hunden din: Dydehunden din er et familiemedlem. Detil slutt fortelle deg hva de foretrekker. De kan glede seg over å gni ørene, klappe magen og pusse pelsen. da indikerer da det å omfavne det. De liker kanskje ikke barn eller fremmede. Ikke tving kjæledyrhunden din til å sitte mens noen uskyldige barn prøver å kjæledyr det. Hvis fremmede setter kjæledyrhunden din, kan du finne et trygt sted når selskapet kommer over. Like viktig, når du forteller kjæledyrhunden din hva du skal gjøre, må kjæledyrhunden din ha muligheten til å bestemme. “Nei. Jeg sover. La meg være i fred.” Eller kanskje det bare ikke vil spille. Hvis kjæledyrhunden din ikke er komfortabel med å gjøre noe, la det gå med mindre det er viktig, advarer Dr. Horwitz.

Unngå straff: Forskning viser at straff og ekstreme prosedyrer rett og slett ikke er svaret. Fysisk straff, spesielt etter faktum, indikerer ikke at de vet at de gjorde noe galt snarere at du er opprørt. Og vær så snill å si nei til choke krager og sjokkkrage, ber Dr. Horwitz. “Akkurat som vi har lært at det ikke er ideelt å fysisk straffe et barn, må du aldri straffe hunden din.”

Sunn og lykkelig: Ikke neglisjer hundens fysiske velvære, legger Dr. Horwitz til. God omsorg fra en veterinær indikerer alt for å sikre at kjæledyrhunden din forblir trygg, sunn og lykkelig.

Til slutt tar det tid, engasjement og medfølelse. Når du omfavner hundens doggyness, viser du kjærligheten og bygger et bånd som beriker deg og hundens livslange vennskap. Og Cooper vil takke deg for at du fant et evig hjem i stedet for et ly.

Debra Horwitz, DVM, DACVB sprer Lovin ‘som redaktør og forfatter i Blackwells fem-minutters veterinærsøk råd fra vitenskapelig følgesvenn: Canine and Feline Behaviour, Second Edition. Den oppdaterte boken ble utgitt i januar 2018 og bruker en detaljert guide til å diagnostisere og håndtere atferdsproblemer hos hunder og katter.

Registrer deg på GNFP.com for å få tilgang til Digital Download Series 2018 og for å finne ut mye mer om GNFP Digital Services.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Farg meg Bella!Farg meg Bella!

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore7 Hei Everypawdy! Det er meg, Bella. En god del av furrendene mine har prøvd å snakke