Antibiotikabruk i familiens kjæledyr

AddThis Sharing ButtonSshare to FacebookFacebookfaceBookShare til Twittertwittertwittershare til PinterestpinterestPinterestShare til Moreaddthismore

Et av de hotteste temaene innen både menneskelig og veterinærmedisin er overforbruk av antibiotika. Selv om antibiotika absolutt kan være livreddende, kan overforbruk av antibiotika føre til utvikling av resistente bakterier som kan føre til alvorlig sykdom. Det er avgjørende for enhver lege å se på individet nøye ved å avgjøre om antibiotikabruk er indikert.

Fevers indikerer for eksempel betennelse i kroppen, og ikke nødvendigvis infeksjon. Med øye-, hud-, øye- eller ørebetennelse er det ofte bedre å gjøre visse tester før du legger et kjæledyr på antibiotika. Evaluering av utslipp av øye og øre under mikroskopet kan bidra til å ordne opp om en infeksjon er til stede, og om antibiotika er indikert. Kulturer av urin- og/eller luftveisutskillelser kan også være nyttige for å lede om antibiotika må brukes. Hvis det er symptomer på alvorlig oppkast eller diaré med blod, må også den fornuftige bruken av antibiotika vurderes.

Antibiotika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post