Alt jeg vil ha til jul er definitivt ikke et kjæledyr

Legg til denne delings -knappen til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til Moreaddthismore1

Forleden så jeg på en gammel Disney -favoritt, kvinne så vel som Tramp. For de av dere som kanskje ikke forstår (og hvis du ikke gjør det, for skam), går den titulære kvinnen inn i husholdningen hennes som julegave fra Jim kjære til Darling. Til tross for Darlings utrop av glede, kunne jeg ikke hjelpe meg med å riste på hodet. Jeg ville aldri tilgi noen for å gi meg et kjæledyr til jul.

For når du gir noen et kjæledyr til jul (eller noen form for annen anledning), gir du ikke bare noen et dyr; Du gir dem plikten som inkluderer den – en forpliktelse som personen ikke ba om, så vel som ekstremt potensielt ikke ønsker.

La oss ta et øyeblikk i tillegg til å tenke på hva du virkelig gir noen når du gir ham eller henne et kjæledyr:

Veterinærkostnader: Dette er kanskje ikke så mye av et problem med spesifikke kjæledyr – si en fisk eller en eremittkrabbe – men det er alltid en mulighet. Når du liker et kjæledyr, liker du det, så vel som når det blir syk, tar du det til veterinæren. . . Selv om du må kjøre femti miles til nærmeste “eksotiske” dyr veterinær, siden alle veterinærene i byens grenser mener at du er utenfor rockeren din. Og det er bare dårlige besøk. Katter så vel som hunder inkluderer bekymring for rutinemessige skudd samt inspiserer ups.

Matkostnader: Alle av oss må spise, inkludert kjæledyrene våre, så vel som ingen liker å måtte legge til den vanlige dagligvarekostnaden uten å bli spurt.

Inneslutning/stue koster: Uansett hvilket kjæledyr du deler livet ditt med, må det ha et bur (kennel, transportør, gjerde osv.). Men utgiftene slutter ikke med bare at en personartikkel: små dyr trenger konstant burrengjøring så vel som nytt sengetøy, katter har søppelbokser som ikke fylles så vel som å tømme seg selv, så vel som hundekopierte bakgårder virkelig gjør Krav til å bli renset opp på rutinemessig basis. Inneslutning så vel som vedlikehold av boområder vil ikke bare koste deg penger, men noe uendelig mye mer dyrebart – tid.

Tilbehørskostnader: Leker, bånd, bithus, antrekk osv. I tillegg til at personen du vil gi et kjæledyr til ikke ville kjøpe noen form for disse tingene, så er de mange absolutt ikke den typen som vil ha en kjæledyr som gave.

Reisekostnader: Enten du går ombord på hjørnetannen din på veterinæren eller forlater papegøyen med tante Cindy, må du “betale” på en eller annen måte. (Personlig vil jeg heller måtte betale penger enn å skylde et familiemedlem en tjeneste, men det er bare meg.) I tillegg til å ta dyrene med deg gir deg et tak i problemer i seg selv (ofte koster deg trygghet).

Selv om personen du saler med en enorm gammel pliktsekk har fritt innrømmet at han eller hun vil ha et kjæledyr, liker folk vanligvis å kunne velge kjæledyret ut. Det en person mener er et fantastisk temperament kan være en persons konsept om et mareritt. (Forskjeller i temperament så vel som karakter er de viktigste årsakene til rasespesifikke redninger. Border Collies er ikke for alle så vel som verken er laboratorier, yorkies, korgies, etc.)

Den eneste metoden du noen gang burde kjøpe noen andre et kjæledyr (og jeg snakker om voksne her, ikke barn – det er sitt eget blogginnlegg) er hvis du er i orden med å ødelegge overraskelsen, siden du krever A) lage Visst er den personen i orden med å få et kjæledyr i tillegg til B) la den personen velge kjæledyret. Hvis du ikke er i orden med å ødelegge overraskelsen, er den eneste typen dyr du burde kjøpe for noen utstoppet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post