Flere samtaler fra konkurransearenaen

av Teri Dimarino
1. november 2013

De to siste kolonnene mine dekket kommentarer fra begge sider av pleietabellen: dommerens side så vel som konkurrents side. Det var en god del stor smaken, så vel som jeg er sikker på at det var noe øyeåpnende rundt. Takk til alle som sendte meg kommentarene sine. Jeg vil gjerne se på kolonnene med litt flere tilbakemeldinger som ikke gjorde det til de to første versjonene.

Spørsmål om diskvalifikasjoner, spesielt om det jeg omtalte som skitne og/eller mattede hunder eller hunder med utilstrekkelig vekst eller pre-grooming, kom ganske konsekvent opp fra konkurrenter. Hvorfor kaster ikke en dommer dem ut av lyden før klassen starter? Vel, som jeg hadde forklart, er pre-pusting ekstremt vanskelig å bestemme, spesielt når deltakeren forteller oss at noen andre pleide hjørnetannen sist eller at de kommer til å gjøre en unik modifisering hos hunden. Canine kan vises allerede ferdig, men med mindre en dommer ser fersk klipper eller saksmerker (og vi ser etter dem), er det ikke mye vi kan gjøre, bortsett fra å telle det mot konkurrenten i den endelige dommeren.

Selv om retningslinjene kan ringe for en inhabilitet under disse omstendighetene, er det utfordrende så vel som i noen tilfeller urettferdig overfor DQ A -hjørnetann på disse skjelvete grunnene. Dommerne ser på hva som er under det bordet, så vel som om alt vi oppdager er lo mens en hjørnetann har bøtter med hår, er alt tatt i betraktning. Hunder som har matter så vel som floker eller hunder som kan ha vært mye bedre forberedt på samme måte høst på dette området for en god del dommere. Jeg forstår at hvis mange dommere oppdager knuter så vel som floker i en frakk i forhåndsdommer, hadde de mye bedre ikke å være der under den endelige dommeren. Til DQ a hjørnetann i forhåndsdommen for en floke i armhulen er tullete, så vel som mens noen sett med retningslinjer telefonsamtale for det, føler jeg at det er ekstremt urettferdig å dømme noe som konkurrenten bare ikke har hatt en sjanse til å rydde ut ennå.

Dette bringer meg til et område som fikk mye oppmerksomhet: å gjøre preparbeid i ringen. Jeg tror vi alle kan være enige om at en spesifikk mengde prep-arbeid bør utføres i avansement så vel som for fordelen så vel som hundenes trivsel. Negler burde trimmes regelmessig mens ører så vel som sanitærer bør holdes rene, så vel som pene for hundens helse. Vi erkjenner at noen hunder blir valgt best før klassen, så vel som deltakeren har å tilby med mye ukjente problemer.

En ting som mange deltakere gjentok er mangelen på ekte stor belysning i mange av prep -områdene. Ikke bare kan den være dårlig opplyst, men mange deltakere må overflate bading i tillegg til å tørke hjørnetann i tillegg til å forlate bordet for å gi plass til at neste konkurrent kan bade og tørke hunden sin. Jeg må ta et skritt tilbake på denne. På de siste par showene jeg deltok, gjorde jeg et poeng for å gå tilbake til prep -områdene i tillegg til å analysere situasjonene, så vel som konkurrentene har rett! Dårlig belysning ville ha gjort det vanskelig, om ikke umulig, for meg å trimme hundens negler eller rengjøre ørene, i tillegg til å få dem best uten potensielt å skade hunden.

Selv om vi forstår at ikke alle prep-områder er ideelle, er de fremdeles mye bedre enn å bruke hotellområdet ditt (noe som kan få deg til å kaste ut av et show) eller kjøre til en ut-av-veien-salong. Hvis en dommer angår hjørnetannen din for pre-dommer, så vel som du ikke er klar, kan du fortelle oss det, så vel som vi vil flytte videre til neste hund. Bare gjenkjenne at showretningslinjene har deltakere i lyden, så vel som forberedt på forhåndsdommer på et bestemt tidspunkt, så vel som du bør følge det. Vennligst la hundene dine forberedt så nær den tiden som mulig. Hvis det er mulig, fortsett med preparbeidet ditt utenfor ringen.

Noen antydet at det ville være praktisk hvis dommeren skulle kritisere hunden sin under dommerprosessen. Mens jeg forstår hvor denne konkurrenten kommer fra, kan dette være ekstremt ubehagelig for alle involverte. For det første bør dommer være rask, samt koster tidskritikk ved bordet er sikker på å heve øyenbrynene til showpromotorene som krever å holde ting i bevegelse på en riktig måte. Konkurrenten burde konsentrere seg om å vise frem hunden sin til beste for deres evne, så vel som dommeren burde konsentrere seg om brudgommen. Å passere en kritikk på dette tidspunktet ville være vanskelig, ettersom andre mennesker kan lytte, så vel som personvern vil bli brutt. Tenk også på at dommere vanligvis ikke tar sin endelige avgjørelse før hver oppføring er borte. Det er bare rettferdig. Spar Critique Time for etter at klassen er over, så vel som vinnerne kunngjøres.

Innspill fra konkurrenter-vendte dommer er morsomt! Tro meg, vi har alle vært der, så vel som alle av oss hadde nøyaktig det sammenull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post