Lek og sove som en hund

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore197

Hvert år kartlegger National Sleep Foundation voksne mellom 23 og 60 år for å lære om søvnvaner og søvnpåvirkning i USA. Årets avstemning fra National Sleep Foundation 2013 fant at den gjennomsnittlige personen sover 7 timer per natt. Dessverre har mange problemer med å sove, sovne og våkner og føler seg uthvilt. I passform som Fido oppfordrer vi deg til å følge hundens vaner til et sunnere liv, inkludert å leke og sove “som en hund.” Hunder tar søvn på alvor – de liker å leke hardt og sove hardt. Gå til hundeparken, og du er sikker på å se at en eier ser på hunden hans som jager rundt noen kompiser før han bemerker: “Duke er sikker på å sove fantastisk i kveld!”

Sannheten er – vi er ikke så forskjellige fra hundene våre. Akkurat som hundeeiere i parken vet at trening fører til god søvn hos hundene sine, fant avstemningen National Sleep Foundation 2013 viktige koblinger mellom trening og sunn søvn hos mennesker. Og akkurat som våre firbeinte kolleger, var det mer sannsynlig at folk som trente kraftigere i løpet av dagen glede seg over en god natts søvn:

Søvn ble klassifisert som “ganske bra” for omtrent 60 prosent av mennesker som trente sammenlignet med bare 40 prosent av mennesker som ikke trente.

Søvn ble klassifisert som “veldig bra” for 25 prosent av de som driver kraftig trening (for eksempel løping, sykling eller svømming), for 20 prosent som gjør moderat (som yoga, tai chi og vektløfting), og bare 15 prosent gjør det Lett trening (for eksempel å gå) eller ingen trening.

To tredjedeler av menneskene som fikk kraftig trening rapporterte å få så mye søvn som de følte at de trengte, sammenlignet med halvparten av de som gjorde moderat eller lett trening, og bare en tredjedel av de som ikke trener.

Halvparten av de som ikke trener, rapporterte å våkne opp i løpet av natten sammenlignet med 44 prosent som utførte lett trening, 40 prosent gjorde moderat trening og 33 prosent utførte kraftig trening.

Å våkne uten å føle seg oppdatert ble rapportert av 43 prosent av ikke-øvelser, 26 prosent av lette trenere, 20 prosent med moderat trening, og bare 17 prosent med kraftig trening.

Halvparten av de som trente rapporterte at søvnen var bedre på dager da de hadde trent, med bedre søvn som forbedret seg over 60 prosent på dager da kraftig trening ble utført.

Trening forbedret søvnen enten det ble gjort noen timer før leggetid eller mye tidligere på dagen.

Så ta en leksjon fra Fido. Hvis du vil ha en god natts søvn, kan du legge til trening på dagen din. Å gå Fido, kaste ballen eller frisbeen, nyte et godt spill i hagen, eller gå en svømmetur sammen kan være akkurat det legen bestilte for en bedre natts søvn. Ta alltid kontakt med legen din før du starter et nytt treningsprogram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post