7 matvarer du må aldri mate katten din

Mange katter er kresen spisere, og som sådan er det mindre sannsynlig at de er interessert i litt menneskelig mat enn hunder, men fordi en katts fordøyelsessystem er forskjellig fra et menneske, noen Menneskelig mat kan være svært giftig og til og med dødelig for katter.

Følgende syv matvarer må aldri gis til katter. Hvis katten din ved et uhell inntar noen av disse matvarene, kan det være nødvendig med akuttveterinærbehandling, og en øyeblikkelig utsjekking til veterinæren er viktig.

Løk og hvitløk

Alle medlemmer av løkfamilien (sjalottløk, løk, hvitløk, scallions, etc.) består av en forbindelse som kan skade katterens røde blodlegemer hvis de spises i tilstrekkelige mengder. Noen av disse er mye mer giftige enn andre, og matlaging ødelegger ikke toksinet. Selv om mange katter sannsynligvis ikke ville spise rå løk eller hvitløk, kan til og med produkter som består av små spor være farlige. En spesiell forsiktighet gjelder babymat, som vanligvis brukes til å lokke syke katter til å spise: Noen merker består av løkpulver for å tilsette smakstilsetning. Les etiketter veldig nøye før du fôrer.

Alkohol

Alkohol kan være veldig farlig for katter, noe som fører til rus, koma og til og med død. På grunn av deres lille størrelse er katter langt mye mer følsomme for effekten av alkohol enn mennesker. Katter tiltrekkes vanligvis av blandede drinker som består av krem ​​eller melk, for eksempel eggnog.

Sjokolade

Selv om katter ikke har en søt tann, vil noen katter spise sjokolade som en del av å kneble på en cookie, godteri eller andre bakte godbiter. Sjokolade inneholder koffein og teobromin. Jo mørkere sjokolade, jo høyere er teobrominnivået.

Mugg eller bortskjemt mat

Noen former kan produsere flere giftstoffer som kan forårsake oppkast, diaré og nevrologiske symptomer.

Rå fisk

Å spise rå fisk kan føre til en tiaminmangel, noe som kan føre til appetitt, anfall og i alvorlige tilfeller, død.

Rå brøddeig

Deig laget med levende gjær kan være veldig farlig for katter. Magen gir et optimalt miljø for gjær å formere seg. Dette vil føre til at deigen utvides i magen, som kan være alvorlig nok til å kutte av blodstrømmen til mageveggen og påvirke pusten. Det kan også føre til at magen sprenger. Når gjær metaboliserer sukkeret i deigen, produseres det alkohol, noe som kan føre til alkoholforgiftning.

Kokte bein

Gnawing på rå bein kan være en fantastisk måte for Kitty å holde tennene rene, men aldri gi kokte bein til katten din. Kokte bein kan splitte og forårsake tarmperforeringer.

Dette innlegget ble tidligere publisert på Answers.com og er publisert med tillatelse.

Ingrid King

Innholdsfortegnelse
Løk og hvitløk
Alkohol
Sjokolade
Mugg eller bortskjemt mat
Rå fisk
Rå brøddeig
Kokte bein

Du kommer kanskje også til å like:
Er det greit å mate kattebordet?

Planter og matvarer som er giftige for katter

Er bearbeidede matvarer i roten til all katt sykdom?

«MEWS og NIPS: Den kompliserte sannheten om en kattens purr
Gjennomgang: DIY Capsule Set for Cats »

21 kommentarer til 7 matvarer du må aldri mate katten din

Mary sier:

31. oktober 2018 kl. 13:11

Ingrid, dette var så betimelig. Noen ga meg en krukke med gefiltefisk. Den siste ingrediensen var løk. Mest fisk skjønt, så jeg var tilbøyelig til å gi den. Kolonnen din ga meg pause. Jeg bekreftet med veterinæren vår, Dr. Levy, som bekreftet det! Selv små mengder kan være giftige. Da hadde vi en stor latter av hvor uappetittlig det kan være til og med for vi mennesker, men hvis du skal ha det, følger med noe krydret, FYI. Så tiggeren min er også utestengt fra å dele tunfisksalaten min, som jeg lager med hakket løk, men jeg kan lage en spesiell kattoppskrift. Takk Ingrid.

Svare

Ingrid sier:

1. november 2018 kl. 05:30

Jeg er takknemlig for at dette var nyttig, Mary-og jeg elsker at du lager en spesiell kattesikker versjon av tunfisksalaten din! ?

Svare

Janine sier:

13. august 2018 kl. 08.46

I går kveld prøvde stinkeren min av en ny baby å komme i en blandet drink som jeg drakk. Selvfølgelig lot jeg henne ikke ha noe (jeg visste bedre), men det fikk meg og ektefellen min til å le av hvor vedvarende hun var.

Svare

Ingrid sier:

13. august 2018 kl. 13:48

Det er ganske morsomt, Janine!

Svare

Janine sier:

13. august 2018 klokken 16:31

Vi har akkurat fått henne lørdag, og hun har fått oss til å le siden den gang. Hun er så søt og morsom. Jeg drar om noen minutter for å ta henne med til veterinæren min for en kattunge -sjekk. Redningen sa at de gjorde mange ting, men jeg vil at hun skal møte veterinæren min også med tanke på at han er den hun vil se. Hun trenger også spay -sømmene sine eliminert.

Svare

Raine sier:

13. august 2018 klokka 03.46

Alltid eksepsjonelle påminnelser. Jeg har brukt babymat tidligere i henhold til veterinærens instruksjoner. Blazien min skal inn for tannarbeid om noen uker, så jeg vil være veldig våken for alle ingredienser. Jeg ser alle forslagene dine til kommentarer ovenfor, og jeg ser på dem. takk igjen.

Svare

De K sier:

22. oktober 2017 kl. 12:13

Min 18 år gamle Clyde har fått 3 tenner trukket inullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post