Distemper for hjørnetann – forebygging og tidlig oppdagelse er essensielle

Legg til denne delings -knappen til FacebookFacebookfaceBookShare til TwittertWitterTwittersShare til PinterestPinterestPinterestShare til Moreaddthismore11

Distemper er en virusinfeksjon som er ganske lik meslingeviruset hos mennesker. Distemper for hjørnetann er en viktig dødsårsak i uvaksinerte valper og eldre hunder, og det påvirker luftveis-, tarm- og sentralnervesystemet. Den gode nyheten, hvis det er noe når du snakker om distemper, er at mange hunder som er smittet med denne sykdommen ikke viser symptomer fordi kroppen deres bare kjemper mot viruset. Nå er den dårlige nyheten at blant hundene som blir syke, vil omtrent halvparten av dem dø av sykdommen.

Da jeg studerte årsakene til sykdommer på apotekskolen, var noen få forhold så lette å huske at de ikke trengte mye gjennomgang kvelden før eksamen. Canine Distemper er en av de enkle å huske fordi det er forårsaket av noe som heter Canine Distemper Virus (CDV). Hvis en student ikke kunne gjette at på en flervalgseksamen, vil jeg på det sterkeste foreslå at de sparer mye tid og penger og finner et annet studieretning.

Det hjørnetanns distempervirus begynner å undertrykke immunforsvaret, og deretter sprer det seg gjennom lymfesystemet. Omtrent en uke senere vil viruset ikke bare være i alt lymfesystemet, men det ville også ha spredd seg til blodet. Viruset kan lett spres gjennom små partikler som bæres i luften, men selve viruset blir lett drept av såper og rengjøringskjemikalier som finnes rundt i hjemmet.

Symptomene på infeksjon av hjørnetenner involverer luftveiene og gastrointestinale systemer som mangel på matlyst, oppkast og diaré. Feber, øyeutladning, betennelse, lesjoner på netthinnen og betennelse som påvirker synsnerven kan til og med føre til blindhet. Anfall kan utvikle seg hvis sykdommen er ubehandlet og begynner å spre seg til hjernen. De veldig unge og veldig gamle er typisk de som allerede har et svekket immunforsvar og er mange som sannsynligvis får lungebetennelse. Omega 3 -fettsyrer kan bidra til å normalisere hjernen og immunforsvarets funksjoner litt, men hvis hjørnetann ikke får riktig behandling og omsorg fra en veterinær, er det 50% sjanse for at en infisert hjørnetann vil dø av sykdommen.

Den beste og stort sett den eneste måten å få en riktig diagnose er å bringe hjørnetann til en veterinær som vil utføre visse blodprøver som analyserer celler fra forskjellige områder av kroppen. Hvis viruset ikke er funnet, er det fortsatt mulig at hjørnetann har distemper. I disse tilfellene kan veterinæren gjøre enda flere undersøkelser med et mikroskop for å prøve å finne enda mer bevis som indikerer tilstedeværelsen av viruset.

Når Distemper er diagnostisert, får hjørnetann typisk støttende omsorg slik at kroppen kan bekjempe infeksjonen og ikke trenger å håndtere andre infeksjoner eller påkjenninger som dehydrering. Antibiotika som ciprofloxacin eller Baytril er vanligvis gitt for å unngå lungebetennelse fordi immunforsvaret ikke er i sin toppform. Intravenøse væsker er vanligvis gitt for å holde kjæledyret godt hydrert. Medisinering for å unngå eller behandle diaré eller oppkast er i noen tilfeller gitt om nødvendig. Steroider som prednison eller metylprednisolon kan gis i noen sjeldne tilfeller hvis betennelse i synsnerven må behandles for å unngå blindhet. Fordi steroider kan enda mer undertrykke immunforsvaret, unngås de vanligvis med mindre det er absolutt nødvendig.

Enkelte antivirale midler som ribavirin har også vist noen garanti mot Distemper -viruset. Den siste jeg hørte, ble ribavirin fortsatt evaluert mot distemper og viste noe løfte. De siste dagene har jeg ikke klart å få en oppdatering om den nåværende bruken av ribavirin eller å komme i kontakt med de essensielle personene som er involvert i verken produksjonen eller forskningen for en oppdatering om potensiell bruk av ribavirin på denne måten. Så snart jeg får svar som er verdt å nevne, vil jeg skrive en annen kort blogg eller gi en oppdatering på en annen måte å holde deg informert. Uansett er det bare veterinæren som kan bestemme seg for det beste behandlingsforløpet, og fordi dette er en skadelig sykdom, er det best å søke veterinærpleie så snart som mulig.

Den beste måten å takle hjørnetann er å unngå det helt. Måten å gjøre dette på er ved vaksinasjon som stimulerer immunforsvaret til å kunne takle og eliminere viruset. Suksessraten for å gi en levende vaksine er omtrent 100% og å gi den drepte vaksinen gir omtrent 80% suksess. Å gi den levende vaksinen kan ha noen mye flere bivirkninger, spesielt hos hunder som allerede har et undertrykt immunforsvar. I kjøp for å unngå overvaksinasjon, kan titere trekkes for å måle nivået av immunitet som allerede er til stede mot Distemper.

I alle tilfeller er det best å stole på hjørnetann til omsorg for en medfølende veterinær som har mange års studier ogErfaring så vel som kunnskap om din spesielle hundes tilstand. Et godt forhold til en veterinær er den beste måten å holde hjørnetann sunn. Også som alltid er en farmasøyt fra 1800 Petmeds tilgjengelig for å svare på eventuelle medisinerrelaterte spørsmål du måtte ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post