Spør Feline Behaviorist med Mikel Delgado: Problemer med nye Feline -introduksjoner, Feline ønsker ikke lenger å være en fangekatt, samt mer

velkommen til vår rutine “Spør feline -atferden med Mikel Delgado” -segmentet. Når en måned, publiserer vi en påminnelse om at du publiserer bekymringene dine for Mikel. Hun vil svare så mange av dem som hun kan hver gang, i tillegg til at jeg vil publisere svarene hennes i et påfølgende innlegg.

Mikel er en lisensiert Feline Habits-konsulent hos Feline Minds, og tilbyr konsultasjoner på stedet for Feline Guardians, tilfluktsrom, samt kjæledyrrelaterte virksomheter i San Francisco Bay Area, samt eksterne konsultasjoner rundt om i verden. Hun skaffet seg doktorgraden sin i psykologi ved UC Berkeley, hvor hun undersøkte dyrevaner samt forhold mellom mennesker og pet. Mikel er medforfatter av Jackson Galaxys nyeste bok, Total Feline Mojo: The Ultimate Guide to Life With Your Cat.

Cat ønsker ikke lenger å være i fanget

Mikel, kattens vaner har endret seg. Hun er nå 10 år gammel. Da hun kom rundt 5, sluttet hun å ville komme i fanget. Jeg har taklet dette, men jeg ønsker virkelig at jeg kan få henne til å godta fanget mitt igjen. Hun hater på samme måte å bli valgt opp så vel som snurrer opp til jeg legger henne ned igjen. Er det noen form for metode jeg kan trene henne til å være i orden med å bli valgt opp og holdes på fanget mitt? – Linda Shockley

Linda, du kan definitivt “trene” kattet ditt til å sitte i fanget … ved å gi henne godbiter når som helst hun, av sin egen vilje, nærmer seg fanget. Betyr det at hun vil like det? Ikke nødvendigvis. Det er vanskelig å si, uten mer informasjon, hvorfor kattet ditt forandret tankene hennes om å bli holdt eller sitte på fanget. Du kan prøve å lokke henne inn i fanget med et mykt, uklar teppe, eller til og med en oppvarmet pute, så vel som det kan gjøre det mer tiltalende for henne.

Mange katter liker ikke å bli valgt opp. Vi ser dette med fyldigere figurte (dvs. overvektige) katter, som ofte føler seg ukomfortable når de blir valgt opp. Det kan på samme måte være et tegn på forhold som leddgikt, selv om vi generelt vil forvente dette hos katter som var eldre enn fem.

Problemet er at vi ofte ønsker å holde eller hente en katt, selv når de ikke gjør det. Hva gjør dem ikke til å like det mer? Tvinger det på dem. Forskningsstudie har vist at interaksjoner med kattene våre er mer positive når vi lar dem sette i gang samt telefonsamtaler skuddene. Så hvis du ikke trenger å hente kattet ditt (si for et nød- eller veterinærbesøk), ikke hent henne. Hun forteller deg at hun ikke liker å bli valgt opp. Hvis du har problemer med å få henne til veterinæren, foreslår jeg at du trener henne for å komme inn i leverandøren hennes, samt sørg for å gjøre hennes katteleverandør til et koselig, risikofritt rom.

Kan du tro på noe som endret seg da kattet ditt ble 5 år, så vel som hun sluttet å komme inn i fanget? Et nytt kjæledyr eller et annet husholdningsmedlem? Bruker du en ny parfyme? Enhver form for viktige modifikasjoner i hjemmet kan være tilstrekkelige til å utløse en modifisering i atferd.

Noen ganger må vi sette pris på kattene våre som de er. Kanskje mens du sitter i sofaen, liker hun å sitte i nærheten, eller på en kitty -leilighet i nærheten. Vanligvis liker katter å være i nøyaktig samme plass med menneskene sine; I tillegg til noen ganger er det deres metode for å vise oss at de bryr seg!

Katt avfeir utenfor boksen

Hei Mikel, jeg har en 13 år gammel spayed feral hunn; Hun poops utenfor boksen (og jeg rengjør hver gang jeg går inn i mellomrommene der bokser er), på et teppe, uansett hvor … kan ikke finne ut av det … hvorfor? I utgangspunktet er hun frisk (har henne på tørr RC -fibermat på grunn av forstoppelse); Andre to katter går ikke utenfor boksen; Pluss at hun så vel som søsken ser ut til å ha ekstremt delikat fordøyelse, kronisk slim/hoste. Jeg tror det er iboende, men forsøkt omstendighet er forvirrende. Takk! – Kat

Hei Kat, avføring utenfor boksen er ekstremt ofte forbundet med en medisinsk årsak (du nevnte forstoppelse, samt delikat fordøyelse … så det forteller meg hva jeg krever å vite). Vanligvis vil det å adressere den medisinske årsaken hjelpe problemet. Så du krever å oppdage om kattens avføring er typisk (er de som en tootsie -rulle, eller mer som vanskelige nuggets?) Nøyaktig hvor ofte har kattet ditt avføring? Ser det ut til at hun sliter med å evakuere tarmen? Noen ganger er en interiørmedisinsk ekspert best for å vurdere fordøyelseshelsen. I hennes alder kan hun også være utsatt for degenerativ leddsykdom, noe som kan forhindre at noen katter bæsler i boksen.

Hvis du har ryddet henne av noen form for medisinske årsaker, kan det hende du må begynne med en ny stil med søppelboks samt en ny type kull. Noen kattunger har etablert ugunstige assosiasjoner til den gamle boksen, så å endre søppelboksen når hun føler seg helt mye bedre kan hjelpe. Det er mange andre grunner til at katter kan forhindre boksen (kullpreferanser, renslighet, beliggenhet osv., Men når jeg hører ordet forstoppelse så vel som “pooping hvor som helst” – jeg vil alltid se en mer omfattende medisinsk trening på detnullnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post