Hairball Remedies for Cats

AddThis Sharing ButtonSshare to FacebookFacebookfaceBookShare til Twittertwittertwittershare til PinterestpinterestPinterestShare til Moreaddthismore3

Hårballer er ganske en vanlig årsak til oppkast hos katter, men hårballer kan også skyldes upassende for andre årsaker til oppkast galle og/eller mat hos katter. Ethvert kjæledyr med kronisk oppkast av noe slag bør opparbeides hos en lokal veterinær med en eksamen, blodarbeid og røntgenbilder, samt muligens en ultralyd for retningslinjer ut underliggende årsaker.

Når det gjelder hårballer, er det ingen kjent definitive årsak til hvorfor visse katter utvikler dette plagsomme problemet, selv om det er mye mer vanlig hos lange hårte katter enn korthårede. Tallrike mener det skyldes et problem i magemuskelveggen, noe som fører til oppbevaring av hår og påfølgende oppkast. Hvis for mye hår blir inntatt, er det potensiale for at katten blir påvirket, noe som fører til magehindring og sekundær infeksjon.

I kjøpet for å unngå hårballer vil jeg sørge for at lange hårkatter ofte blir preparert. Jeg vil også sørge for at katter har et godt naturlig kosthold som Halo eller Nature’s variasjon. Pet Guard og Wysong er to av mine andre favoritter. Jeg anbefaler også å mate katter mye mer våt mat, og minimal tørr mat også for generell optimal helse.

For å unngå hårballer hos katter, er det kommersielle produkter som Laxatone, Lax’aire eller Petromalt for å nevne noen, men jeg liker ikke å bruke disse ofte på grunn av det høye sukkerinnholdet i slike produkter. Å gi oljer som olivenolje (en teskje daglig) blandet med mat i en uke og gå videre til 3 til 4 ganger ukentlig kan også hjelpe hårballer fra å danne seg. Ekstra fiber tilsatt måltider som en klype psyllium eller metamucil kan også hjelpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post