Hva er den beste kragen for trening av kjæledyrhund?

Hvis kjæledyrhundeiere er mening om en ting, er det krager. Her er din sjanse til å ytre din mening om hvorfor du må eller ikke må bruke en viss krage.

Jeg går først:

De to kragene jeg anbefaler er Halti og klypehalsen.

Hver kjæledyrhund er annerledes, og det er ingen krage best for alle hunder. Men for det gjennomsnittlige medium eller store hund er den beste treningskragen klypehalsen. Med en rask båndpop som en korreksjon lærer kjæledyrhunden ikke å trekke.

Selvfølgelig tar det mye tid, tålmodighet og praksis for å komme til det punktet hvor kjæledyrhunden hæler pålitelig, men klypekraven er et godt verktøy å bruke for å komme til det punktet, spesielt med kraftige hunder.

Krollen (eller tappen) ligner på en normal trening (eller choke) krage, men den er mye mer effektiv. Med Mutts korte, glatte frakk, glir en vanlig treningskrage jevnlig til den tykkeste delen av nakken hans der den er ubrukelig. Klypekragen forblir høy på nakken og trenger sjelden justering.

Noen mennesker vil si at klypehalsbånd er umenneskelige. Personlig tror jeg det er umenneskelig å få armen min dratt av.

Likevel vet jeg at mange mennesker har problemer med klypehalsen og vil ikke bruke en under noen omstendigheter. Andre hunder trekker så ille selv med klypehalsen at de kunne skade seg selv. Det er da jeg anbefaler en Halti.

Haltis er generelt de samme som milde ledere. Begge er hodekrage som reduserer hundens trekker. Selv for de verste tilfellene når en kjæledyrhund trekker uansett hva, er trekkingen mindre åpenbar når kjæledyrhunden bærer en Halti.

Problemet med Haltis er at hunder vil gå ideelt tilbake til å trekke når de er på en vanlig krage. For noen mennesker er det OK, de er bare avhengige av Halti og bruker den hele tiden.

Jeg vil ikke være avhengig av noen form for treningskrage, så jeg bytter frem og tilbake mellom de to slagene mens jeg prøver å bruke en vanlig, flat krage så ofte som mulig.

For hva det er verdt, foretrekker Ace klypehalsen. Selv om han tåler dem, hater han milde ledere og Haltis fordi det å ha noe rundt snuten får ham til å føle seg begrenset (eller skal jeg si under kontroll!). Jeg tror ikke han engang vet når han har klypehalsen på.

Hvilken krage synes du er best for trening av kjæledyrhund?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Leo får en romkameratLeo får en romkamerat

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore1 I løpet av den siste uken har vi vært hundesitt Leos favoritt doggy-venn, Oscar, og han