MDR1-En generelt risikofri medisinering kan bli dødelig

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore41

Forrige helg dro jeg til fetterens utenfor bryllupsarrangementet i verdensfinansieringen av verden, Ocala Florida, samt var begeistret for å se at de inkluderte collien deres i bryllupsarrangementsfesten. “Barkie” er definitivt en del av familien, så hvorfor ikke inkludere ham i festlighetene? Da jeg satt der og likte den vakre seremonien til den ene siden så vel som solnedgangen til den andre, gikk en trodd plutselig inn i tankene mine … Jeg stiller spørsmål ved om Mark forstår om MDR1. Fetteren min Mark er også en farmasøyt så vel som han jobber i en kjede utsalgssted for å dele ut medisiner for mennesker.

I samsvar med morgenen ble jeg invitert til en søndagsbrunsj med bryllupsarrangementet og under gratulasjonsdiskusjonene mine jeg håndterte for å spørre kusinen min om “Barkie” så vel som de nåværende hjerteformforebyggende forebyggende han er på. Jeg var bevisst på at Mark ikke tilbyr tilstrekkelig i veterinærapotek, så vel som kanskje ikke har vært kjent med dette potensielt nedsatte genet som påvirker mange hunder i gjeterasene, inkludert collies som “Barkie,” sauegjerner, hyrder samt blandingsraser som inneholder en gjetergruppe. Heldigvis hadde “Barkies” -veterinær kjent med MDR1, diskutert dette med Marks kjæreste den gangen (nå kona), samt forstått å foreskrive en forebygging av hjerteorm som er risikofri for ham.

Mange hunder hovedsakelig i gjetergruppen har en unormal MDR1 (multi medisinerresistent 1) gen. Å ha dette defekte genet unngår medisiner fra å bli flyttet ut fra cellen, noe som resulterer i høye nivåer av medisinen på grunn av akkumulering. Toksiske nivåer, noen ganger livstruende, kan føre til at spesifikke medisiner samler seg i kroppen. Selv om dette mangelfulle genet hovedsakelig er til stede hos hunder i gjetergruppen, kan en test utføres for å avgjøre om hunden din har dette mangelfulle genet, så vel som på samme måte å skille om det er ett mangelfullt gen eller to defekte gener. Hunder med to mangelfulle gener er enda mer utsatt for medisinering av medisiner, og derfor bør enda mer ekstrem forsiktighet tas.

Den mest typiske medisinen som er i fare for akkumulering hos hunder med MDR1 er ivermectin. Ivermectin er i produkter som Heartgard så vel som Iverhart, så vel som brukes til forebygging av hjerteormsykdom. Akkumulering av ivermectin kan forårsake liv i fare for sentrale engstelige systemeffekter. Spesifikke kreftmedisiner kan på samme måte akkumulere, og utløse ekstremt dårlige bivirkninger. Digoksin er et hjertemedisin som kan forårsake ekstremt farlig toksisitet i hjertet hvis det samler seg siden av MDR1 -genmutasjonen. Andre medisiner som morfin, kodein, samt acepromazin kan akkumulere utløsende tap av bevissthet, sentral engstelig systemdepresjon, samt luftveisangst som potensielt kan føre til koma eller død. Det er mange andre medisiner som kan være farlige i kjæledyr som opplever fra Denne genmutasjonen. Veterinæren din er den aller beste private å velge om kjæledyret ditt er i faresonen, bestille riktig laboratorietest, samt la deg forstå hvilket PET -medisiner som skal unngås eller få dosen redusert.

Det er mange andre grunner til at en spesifikk hund er utsatt for medisinerakkumulering i tillegg til å ha et unormalt MDR1 -gen. Celleenzymer, sykdomstilstander, andre medisiner som er tatt er blant de mange grunnene som på samme måte kan svekke utskillelsen. For å forhindre potensielt toksisk akkumulering av et spesifikt medikament, er det ekstremt viktig å ha en flott forbindelse i tillegg til å diskutere alle bekymringer du har med kjæledyrets veterinær så vel som kjæledyrets farmasøyt. Hvis du har noen form for bekymringer for noen form for medisiner kjæledyret ditt tar, er farmasøytene på 1800-pet-meds alltid mer enn glade for å svare på dem for deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post